Case study: 7 websites die de Google HCU verslagen hebben

Case study- 7 websites die de Google HCU verslagen hebben

Het laatste half jaar van 2023 was een slachtveld, om het maar eens voorzichtig uit te drukken. In een paar maanden tijd bracht Google niet minder dan 6 verschillende updates uit, waarvan voor veel blogs en affiliate websites de september 2023 helpful content update de grootste impact had. Het leek wel alsof voor geld verdienen met bloggen het einde der tijden was aangebroken.

Nu maanden later is er nog geen enkel voorbeeld van een website die geraakt is door de laatste helpful content en daarvan volledig of voor een groot deel hersteld is. Al kan de March 2024 core algoritm update dat misschien veranderen.

Toch zijn er ook websites die het goed deden en het sinds de helpful content update nog steeds goed, of zelfs beter doen. Authority Hacker heeft in de podcast 7 van deze websites onder de loep genomen en besproken, in een podcast of video van 1 uur en 15 minuten.

Hieronder vind je de originele video van deze podcast, maar ik snap het ook als je geen 1 uur en 15 minuten de tijd hebt om met pen en papier en volledige aandacht deze video te bekijken. Daarom heb ik dat voor je gedaan en vind je onder de video de belangrijkste lessen die besproken worden door de jongens van Authority Hacker.

7 Sites Beating Google

TLDR; De belangrijkste lessen van alle 7 websites

Niche selectie is de belangrijkste factor voor een winstgevende website. Kies een niche waarin je expert bent, of bereid bent om een niche expert te worden (eventueel met kennis die je nu al hebt.)

Het is belangrijk dat je bezoekers op een gebruiksvriendelijke website terechtkomen, dit helpt in het vertrouwen dat je bezoekers in jou krijgen, maar ook in het op je website houden van bezoekers (voor Google een signaal van waardevolle content).

Monetisation wordt op al deze websites slim toegepast, er worden relatief weinig affiliate links of ads geplaatst in de content. Het gebruik van een quiz zoals op safeintheseat.com is een slimme manier om je bezoeker naar een affiliate link te begeleiden zonder je website er vol mee te plaatsen.

Het gebruiken van meer dan één verdienmodel op de website legt de basis voor huidig en toekomstbestendig succes. Ook hierom is het belangrijk dat bezoekers je leren vertrouwen, voor het verkopen van eigen producten.

Websites in deze case study maken actief gebruik van comments of social media kanalen. Hiermee laten ze niet alleen expertise zien, maar wordt het geheel ook meer affiliate business in plaats van affiliate site.

Shavercheck.com

Lessen die je kunt leren van Shaverscheck.com:

  • Branded traffic houdt je stabieler in de zoekresultaten.
  • Geef je persoonlijke mening in de (review) content op je website.
  • Een actieve comment sectie matched met de Google guidelines.
  • Het gebruik van originele foto’s helpt met het opbouwen van vertrouwen.
  • Maak de content leesbaar, geef het persoonlijkheid (jouw eigen mening) en benoem vooral ook de nadelen.
  • Beperk het aantal affiliate links op een pagina, link bijvoorbeeld vanuit een list-post eerst naar de review van een product.
  • Zorg ervoor dat je bezoekers blijven lezen om het lagere aantal affiliate links te compenseren.

Safeintheseat.com

Lessen die je kunt leren van Safeintheseat.com:

Packhacker.com

Packhacker.com is een website over outdoor en travel gear. Op de website vind je een hoop packing lists, maar vooral veel reviews van onder andere backpacks, waterflessen, packing cubes etc. 

Het was misschien wel mijn favoriete website, en Youtube kanaal, tijdens de covid pandemie in aanloop naar mijn vertrek naar Azië. De website barst van de E-E-A-T signalen en als ik voor mezelf spreek dan nam ik de beoordelingen van Packhacker altijd erg serieus voor ik een keuze maakte voor onder andere een thermosfles. Al heb ik persoonlijk nooit de toegevoegde waarde gezien van het abonnement. 

In januari van dit jaar is Packhacker gekocht door AllGear Digital, een publisher met meerdere websites over gear, sport en outdoor met meer dan $100 miljoen in affiliate sales. 

Lessen die je kunt leren van Packhacker.com:

Doctorsofrunning.com

Lessen die je kunt leren van Doctorsofrunning.com:

Believeintherun.com

Lessen die je kunt leren van Believeintherun.com:

Audiophileon.com

Lessen die je kunt leren van Audiophileon.com:

Hungryhuy.com

Lessen die je kunt leren van Hungryhuy.com:

1 gedachte over “Case study: 7 websites die de Google HCU verslagen hebben”

  1. Pingback: Het einde van klassieke “click & GTFO” affiliate websites – Elkedagzaterdag.nl

Laat een reactie achter

Scroll naar boven