The Law of attrACTION: Waarom visualiseren alleen niet genoeg is voor succes

Als je nu al denkt: wat een zweverige b*llshit dan is dit artikel niet voor jou, maar als je wel gelooft dat jouw mindset het verschil kan maken tussen hoe jouw leven nu is en hoe het kan worden, lees dan vooral verder!

Ik wil het namelijk hebben over de meest gemaakte fout als het aankomt op visualiseren, manifesteren en the law of attraction. Iets wat op de socials blijkbaar het “lucky girl syndrome” genoemd wordt.

Het is niet alleen een fout die ervoor zorgt dat het voor jou niet werkt, maar vooral iets wat de hele law of attraction een slechte naam geeft. Als je alleen doet wat al deze influencers je laten zien op Tiktok of Instagram “Ik bedacht dat ik rijk wilde worden en nu heb ik geld, yippie” en het werkt voor jou niet op die manier, dan is de kans dat je afhaakt heel groot.

En dat terwijl jouw mindset het grootste verschil kan maken tussen of je succes gaat hebben en elke dag zaterdag wordt, of dat je tot het einde der tijden vastzit in de situatie die je nu hebt. Een situatie die je waarschijnlijk niet volledige voldoening geeft, anders zou je dit niet lezen.

Voor alle skeptici: Ja sommige dingen in het leven zijn pech of geluk, maar 95% is te beïnvloeden met jouw mindset, de keuzes die je maakt en hoe je omgaat met de toevalligheden van het leven..

Wat is visualiseren en hoe werkt het?

Visualiseren is soort meditatie waarbij je mentaal een heel duidelijk beeld maakt van jouw dromen/doelen, hoe je die waarmaakt en hoe je leven eruit ziet als je het waargemaakt hebt.

Dat maakt het niet hetzelfde als dagdromen, wat toch vooral een escape is uit het dagelijks leven. Visualiseren gaat veel verder, het betrekt je zintuigen bij het voelen en ervaren hoe het is om jouw grote dromen waar te maken.

Door dit te doen gebeuren er twee belangrijke dingen, als eerste maakt je brein nieuwe verbindingen aan vergelijkbaar met wat er gebeurt als je de activiteiten doet. Als tweede voed je jezelf met intrinsieke motivatie om je doelen te behalen en je dromen waar te maken. Je ervaart tenslotte hoe het voelt om op de eindbestemming te zijn, hoe ver weg die ook nog is.

In deze video wordt het uitgebreider uitgelegd en worden er voorbeelden genoemd van hoe succesvolle artiesten zoals Beyonce visualisatie inzetten:

De Kracht Van Inbeelding... (visualisatie)

Wat gaat er mis bij visualiseren en het “lucky girl syndrome”?

Maar dat is ook direct wat er mis gaat en waarom het voor veel mensen niet werkt. Ongeacht wat je doel ook is en hoeveel energie je ook stopt in het visualiseren van hoe je het behaalt. Veel dingen in het leven kosten nu eenmaal tijd, als je miljonair wil worden dan is dat een prachtig doel, maar het kost tijd om minstens 1 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Dat is ook direct het tweede punt waar het misgaat, en waar vooral het “lucky girl syndrome” het stempel oplichting verdient… (al geldt dat voor 99% wat populair is op Tiktok en Instagram)

Visualiseren, manifesteren, mediteren, bedenken dat je iets wil, het is allemaal niet genoeg!

Je kunt niet alleen bedenken dat je een doel wil bereiken om vervolgens achterover te leunen en te wachten tot het succes aan komt waaien. Zolang jij niets doet ga je die dromen en doelen niet behalen, ongeacht hoe vaak je het visualiseert en hoe hard je ook je droomleven manifesteert.

Als je het mij vraagt zou het daarom eerder “The law of attrACTION” moeten heten, zonder die action gebeurt er niets en kun je heel lang wachten tot er iets in het leven gaat gebeuren. Zonder enige vorm van werk, of het leveren van toegevoegde waarde, ga je geen geld kunnen verdienen en word je ook nooit miljonair.

Vergelijkbaar met het niet bestaan van 100% passief inkomen, je zal altijd iets van waarde moeten bieden en verantwoordelijkheid moeten dragen om geld te verdienen. Zelfs als je al het werk uitbesteed, onderhoud van een woning of het laten beleggen van vermogen, dan ben jij nog steeds eindverantwoordelijk.

Rijk worden, geld verdienen, of andere doelen behalen op een snelle manier door alleen te bedenken hoe fijn het is als je het eindresultaat bereikt hebt…

DAT BESTAAT NIET!

Als laatste is er nog een 3e reden waarom veel mensen hun doelen niet bereiken en dat is omdat ze simpelweg het verkeerde visualiseren. Vaak niet eens bewust, maar als je steeds negatieve gedachten hebt over dingen die je niet wil, hoe je baan niet leuk is en je leven niet zo fantastisch is als je zou willen… dan zijn dat ook de connecties die je hersenen aanmaken… aangevuld met een flinker domper op je zelfvertrouwen.

Iets wat zich veelal versterkt met als iets tegenzit, de “zie je wel ik kan dit niet” is voor veel mensen een eenvoudige gedachte. (Ik schrijf hier helaas uit ervaring.)

Hoe laat je visualiseren en the law of attrACTION wel werken?

Op basis van eigen ervaring en lessen van verschillende coaches heb ik 4 stappen ontwikkeld om visualisatie en the Law of Attraction effectief in te zetten en voor mij te laten werken. Ik ben er van overtuigd dat je het met deze basis ook voor jou kunt laten werken.

De eerste stap om visualiseren met succes in te zetten is door je bewust te worden van je (onbewuste) gedachten. De dingen waar je vaak aan denkt in het leven bepalen welke energie je de wereld instuurt en wat het je oplevert.

Dus als je onbewust veel denkt in beperkingen, dat anderen iets wel kunnen en jij niet, of dat je niet genoeg geld hebt of nooit gaat hebben. Dan is dit uiteindelijk ook wat je aantrekt en blijf je vastzitten op de plek waar je nu zit.

De tweede stap heb ik geleerd van Mel Robbins, en dat is om niet alleen het eindresultaat te visualiseren, maar ook hoe het is/voelt om het werk te doen dat nodig is om daar te komen. Dus als je een sixpack wil visualiseer dan ook hoe je gezonden maaltijden klaarmaakt en jezelf in het zweet werkt in de gym. Of als het gaat om een winstgevende website, visualiseer dan hoe je werkt aan je website en je content schrijft.

Als derde een onderdeel wat ik heb leren toepassen door de lessen van Michael Pilarczyk, zie de video hierboven, visualiseer ook de obstakels die je tegen gaat komen, maak een plan om die te overwinnen en neem dit mee in je visualisatie.

Obstakels, groot of klein, zijn een gewoon onderdeel van het leven, maar de manier waarop je ermee omgaat bepaalt voor een belangrijk deel hoever je komt in het behalen van je doelen en het leven van je dromen.

De vierde en laatste stap is actie! Ga aan het werk, maak een stappenplan waarmee je effectief elke dag kunt werken aan het behalen van jouw doelen. En belangrijker, voer elke dag een stukje van dit stappenplan uit, alleen op die manier behaal je resultaat.

Om af te sluiten niet persé een stap, maar eerder een universele waarheid:

Alles in het leven kost tijd.

Heb dus geduld, en geef het de tijd die het nodig is zolang je maar niet stopt met actie ondernemen. Als jouw stappenplan bestaat uit 100 artikelen, dan ben je met ieder artikel dus 1% dichter bij het behalen van jouw doel. Als je iedere dag 1% groeit ben je nog altijd 100 dagen bezig om bij je eindbestemming te komen.

Geef jouw doelen die tijd en geniet ook van de reis er naartoe.

Success is not a one-off or overnight activity or event; instead, it is a continuous process where the goal is to always keep getting better each day.

Duncan Muguku
Scroll naar boven