Het Wirecutter effect: verdien meer commissie met je affiliate content

Verdien meer commissie met het Wirecutter effect

Als het aankomt op geld verdienen met affiliate marketing kun je grofweg twee dingen doen. Of je kiest ervoor om zelf het wiel opnieuw uit te vinden, alle fouten zelf te maken en zo veel te leren, maar ook onwijs lang bezig te zijn om je inkomen te laten groeien.

Of je kiest ervoor om te leren van mensen die het al eerder gedaan hebben, zoals bijvoorbeeld met een affiliate marketing cursus, om zo de fouten te voorkomen die al eens gemaakt zijn en dus jouw inkomen sneller te laten groeien.

Ik ben persoonlijk fan van de tweede aanpak, en daarom is het afkijken bij Wirecutter, misschien wel de meest succesvolle affiliate website ooit, een goed startpunt om meer geld te verdienen met jouw affiliate website.

Wie of wat is Wirecutter?

Als je Wirecutter nog niet kent, eerst een korte introductie, het is een review platform eigendom van The New York Times. Of je nu op zoek bent naar een verzwaringsdeken, de beste poor-over koffie methode, of de beste Dyson stofzuiger, als je in het Engels zoekt is de kans groot dat je Wirecutter bovenaan de eerste pagina in Google vindt.

The New York Times had er in 2016 zo’n 30 miljoen dollar voor over om deze review website te kopen, en het is (naar mijn weten) de enige review of affiliate website die zo succesvol is dat er de term “Wirecutter effect” is ontstaan.

Wat is het Wirecutter effect?

Maargoed, wat is dan het Wirecutter effect? Vanuit adverteerders gezien is dat het effect die een goede review heeft op de sales van een product. In het geval van Wirecutter kun je als maker van een product beter zorgen voor een extra fabriek als je de review wint.

En laten we eerlijk zijn, er zijn heel veel affiliate websites waar reviews op verschijnen, maar vrijwel geen website heeft zoveel impact op het aantal sales van een product of dienst.

Laat staan dat er speciaal naar gezocht wordt met zoekwoorden als “Best headphones wirecutter”.

Als ik naar Wirecutter kijk vanuit het perspectief van online geld verdienen dan is het “Wirecutter effect” de manier waarop de schrijvers van de reviews vertrouwen wekken en misschien nog wel belangrijker, dat ze daadwerkelijk een keuze maken.

Te vaak verschijnt er affiliate content in de zin van “Top 20 van product x”, maar als ik op zoek ben naar de beste van product x dan heb ik niets aan een lijst van 20. In die stap van het aankoopproces weet ik al dat product x gaat zijn wat ik zoek, maar ik wil de enige beste versie hebben die er bestaat.

Iets wat Wirecutter uitstekend doet, door één “beste keuze” uit te lichten en heel concreet duidelijk te maken waarom deze beter is dan de andere producten die ook goed genoeg zijn, maar niet de beste.

Verdien meer commissie met jouw affiliate website door het Wirecutter effect

Oké tot zover de theorie, je hebt er veel meer aan om te lezen wat je van Wirecutter kunt leren om van jouw affiliate website of blog een groter succes en een nog meer winstgevende online business te maken.

1. Maak een keuze voor je lezers

Om bij het hierboven genoemde punt te blijven, het maken van een keuze voor je lezers is de eerste stap om meer geld te verdienen met jouw affiliate website. Er komt in dit punt zoveel samen dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen.

Dan maar bij de notitie die ik eerder vandaag maakte: “Earning money means getting paid to solve challenges”. Door het maken van een keuze voor het absoluut beste product help je jouw lezers bij het oplossen van hun probleem, namelijk het kiezen uit alle beschikbare producten.

Wiskundig gezien klopt het wel, als er 200 producten zijn en je maakt een top 20 dan maak je het voor je lezer al eenvoudiger om te kiezen. Maar het betekent nog steeds dat iemand niet weet wat het ene beste product is.

Daarmee loop je het risico dat iemand teruggaat naar Google, waardoor jij mogelijk je affiliate sale misloopt. En je voldoet ook nog eens niet aan de helpful content guidelines van Google.

Juist in een tijd waarin helpful content in de schijnwerpers staat is kiezen voor je lezers één van de meest eenvoudige manieren om meer helpful te zijn. Mits je die keuze natuurlijk kunt onderbouwen met expertise.

2. Show je expertise met het product

Expertise is het tweede punt waarop Wirecutter geweldig scoort, dit is de basis waarmee ze genoeg vertrouwen hebben gekweekt om zoveel impact te hebben op het aantal sales van een product.

Het kunnen aantonen van de ervaring die je hebt met een product, of dienst, helpt enorm met het geven van E-E-A-T signals, die weliswaar geen directe ranking factor zijn, maar die jouw website wel op lange termijn succesvol maken en houden.

Jezelf kunnen onderscheiden met expertise en de ervaring die je hebt met een product wapent je ook tegen de grootste verandering die AI brengt voor affiliate websites.

Wirecutter toont de ervaring met een product al direct in de foto bovenaan de review. Hier staan meestal meerdere of soms alle producten uit de test afgebeeld. Een heel verschil dus met het gebruiken van de standaard foto’s van een fabrikant.

Verderop in het artikel wordt uitgelegd hoe er getest is, waarom je de review van Wirecutter kunt vertrouwen, voor wie het product bedoeld is etc. Wanneer je verder leest kom je een hoop details tegen die je alleen kunt weten als je een product daadwerkelijk in handen gehad hebt.

3. Breng je site structuur op orde

Ondanks het grote aantal reviews is het eenvoudig om te vinden wat je zoekt als je de Wirecutter website bezoekt. De site structuur, de opbouw van categorieën, sub-categorieën en content pagina’s is niet alleen logisch voor jou als lezer.

Het helpt ook Google om je website effectief en snel te crawlen, dit helpt bij het indexeren van nieuwe content, maar ook bij het linken van de content binnen een categorie om zo topical authority op te bouwen voor dat onderwerp binnen jouw niche.

4. Denk om je UX, maak je website makkelijk in gebruik

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een website open die begint met het tonen van 6 advertenties om en over de content, om vervolgens een melding te tonen over het sturen van push-berichten en eventueel ook nog een video, met geluid, automatisch begint af te spelen…

Dan haak ik af.

Ik kom op een website om iets te lezen of een oplossing te vinden voor een probleem wat ik heb op te lossen. Niet om gespamd te worden met push-berichten, om een random video te laten spelen die ik niet wil zien en ook niet om meer advertenties te zien dan tekst.

Als er iets is wat je van Wirecutter kunt leren dan is het wel hoe je de bezoeker van je website een goede gebruikerservaring geeft. Zonder extreme overload aan advertenties etcetera.

De afbeeldingen en video’s die Wirecutter gebruikt voegen allemaal iets toe aan de review die je aan het lezen bent, wat in dit geval de ervaring verbeterd in plaats van verpest. Maar ook de buy boxes maken het eenvoudig om een product te kopen als je overtuigd bent door de review.

5. Update je content

Het laten groeien van een affiliate website zit niet alleen in het toevoegen van nieuwe content. Minstens zo belangrijk is het om de content die je al geschreven hebt up-to-date te houden, niet alleen om te voorkomen dat je een product aan het promoten bent dat niet meer verkocht wordt (een veelgemaakte fout die geld kost).

Maar ook om je website zo helpful mogelijk te houden, één van de redenen om bij een jaarwisseling niet alleen het seo trucje van het nieuwe jaartal toe te passen. Op Twitter gaf Danny Sullivan vanuit Google feedback op een artikel dat na de vele updates in 2023 niet meer vindbaar was.

Hieronder vind je de hele tweet, maar het belangrijkste punt was dat de informatie in het artikel verouderd was en in 2024 (het jaar in de titel was aangepast) dus niet meer het meest waardevolle en behulpzame artikel over dit onderwerp was.

6. Verspreid je content over andere platformen

Als de tweede helft van 2023, met niet minder dan 6 Google algoritme updates, iets heeft geleerd dan is het dat je geen online business kunt bouwen met alleen organisch zoekverkeer vanuit Google als basis.

Voor veel niche sites, blogs en affiliate websites draaide het altijd om zo hoog mogelijk te scoren in Google op zoveel mogelijk zoekwoorden, om daarmee zoveel mogelijk verkeer te trekken wat via een affiliate link kon doorklikken.

Dat betekent wel dat als Google een update doorvoert die niet in het voordeel van jouw website uitpakt, dat je dan je verkeer en dus ook je inkomen kwijt bent. De laatste les die je daarom van Wirecutter kunt leren is het verspreiden van je content over meerdere platformen.

Op deze manier ben je niet alleen minder afhankelijk van één bron van verkeer naar jouw website, maar het geeft je website ook meer credibility. Als je de producten waar je reviews laat zien in een Youtube video en in Instagram reels dan helpt dit enorm bij het opbouwen van E-E-A-T signalen en dit werkt vertrouwen bij je bezoekers.

Conclusie, verbeter je website met het Wirecutter effect

Het toepassen van deze informatie op jouw website betekent nog niet direct dat ook jouw website kans maakt om voor 30 miljoen dollar opgekocht te worden door een grote internationale krant.

Maar het maakt de kans wel groter dat jij voor langere tijd een succesvolle online business hebt, die genoeg geld oplevert om van te kunnen leven. Ook als dat nu nog niet het geval is.

Ben je helemaal nog niet gestart met jouw eigen affiliate website, maar heeft Wirecutter je geïnspireerd om ook jouw eigen online business te bouwen? Begin dan met deze handleiding affiliate marketing voor beginners.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven